الصيدلى الصغير

شارك معنا وابدع


    دليلك الى سلامة الاطعمة your guide too food safety

    شاطر

    دكتور احمد طه
    مدير المنتدى
    مدير المنتدى

    ذكر

    عدد المساهمات : 1454
    تاريخ التسجيل : 25/02/2010
    العمر : 35
    الموقع الموقع : مصر ام الدنيا

    GMT + 3 Hours دليلك الى سلامة الاطعمة your guide too food safety

    مُساهمة من طرف دكتور احمد طه في السبت مايو 08, 2010 3:58 am

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    ان شاء الله موضوع متكامل
    FOOD SAFETY
    ومهم لينا كلنا
    ان شاء الله هنشرح بعض الطرق البسيطة للتاكد من سلامة الاطعمة التى تشتريها
    وتاخذها الى بيتك لتحضرها وتتناولها انت واصدقائك واهل بيتك





    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    انتظرونى





    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    drmero
    مراقبة عام
    مراقبة عام

    انثى

    عدد المساهمات : 677
    تاريخ التسجيل : 01/03/2010

    GMT + 3 Hours رد: دليلك الى سلامة الاطعمة your guide too food safety

    مُساهمة من طرف drmero في السبت مايو 08, 2010 4:27 am

    موضوع مهم يادكتور احمد
    منتظرين ومتابعين معاك

    دكتور احمد طه
    مدير المنتدى
    مدير المنتدى

    ذكر

    عدد المساهمات : 1454
    تاريخ التسجيل : 25/02/2010
    العمر : 35
    الموقع الموقع : مصر ام الدنيا

    GMT + 3 Hours رد: دليلك الى سلامة الاطعمة your guide too food safety

    مُساهمة من طرف دكتور احمد طه في الخميس مايو 13, 2010 1:59 am

    drmero كتب:موضوع مهم يادكتور احمد
    منتظرين ومتابعين معاك

    جزاكى الله خيرا يا دكتورة مروة
    على تشجيعك المستمر
    مش عارف كنت هاعمل ايه من غيركم





    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    دكتور احمد طه
    مدير المنتدى
    مدير المنتدى

    ذكر

    عدد المساهمات : 1454
    تاريخ التسجيل : 25/02/2010
    العمر : 35
    الموقع الموقع : مصر ام الدنيا

    GMT + 3 Hours رد: دليلك الى سلامة الاطعمة your guide too food safety

    مُساهمة من طرف دكتور احمد طه في الثلاثاء مايو 18, 2010 3:37 am

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    Causes of foodborne
    illness:

    There are three main types
    of causes of foodborne illness:


    • Biological hazards:

      • viruses
      • bacteria
      • toxins
      • parasites
      [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] </li>
    • Chemical hazards:

      • pesticides
      • preservatives
      • cleaning supplies
      • toxic metals
      </li>
    • Physical hazards:

      • foreign objects (e.g., hair, glass, staples)
        that contaminate food accidentally

      • naturally occurring objects (e.g., bones,
        leaves or stems)

      </li>
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    Usual
    Symptoms of foodborne illness
    :
    The
    typical symptoms of foodborne
    illness are:


    • diarrhea
    • Vomiting
    • Stomach Cramps
    • Headache
    • Fever
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    دكتور احمد طه
    مدير المنتدى
    مدير المنتدى

    ذكر

    عدد المساهمات : 1454
    تاريخ التسجيل : 25/02/2010
    العمر : 35
    الموقع الموقع : مصر ام الدنيا

    GMT + 3 Hours رد: دليلك الى سلامة الاطعمة your guide too food safety

    مُساهمة من طرف دكتور احمد طه في الثلاثاء مايو 18, 2010 4:39 am


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    Frequently
    Asked Questions


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    1. How long after I eat contaminated food will
    I feel sick?


    You may or may not get sick from contaminated food. The length of time varies
    with
    the type of contaminant (bacteria, virus, toxins, etc.) from immediately to
    several days.


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    2. How do I know that a restaurant is safe toeat at?

    All
    licensed restaurants in Highland County are required to be inspected 1
    or
    more times per year by the Highland County Health Department to verify that
    the facility is in compliance with Ohio Food Safety Regulations.

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    3. How cold should I keep my food at home?

    At least 41 F or below. Store a thermometer in you refrigerator and
    check it often to ensure that the temperature is low enough.
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    4. How hot should I cook my foods.

    Thetemperature requirements vary depending on the food. For specific
    food temperatures, look at the food safety chart link below.

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    5. When do food workers need to wear gloves?

    Whenever handling ready-to-eat foods (sandwiches, deli meats, baked products,
    washed fruits or vegetables, etc.). Some foods are exempt from this rule.
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    6. If I want to open my own food establishment,what do I need to do?

    Fill out Facility and Equipment Plan Review forms, fill out and submit application
    forms, pay appropriate fees, undergo site inspections, OR call and talk to a
    food sanitarian. To open a temporary food facility, a permit can be
    issued
    for $50, which allows a food facility to operate for up to 7 consecutivedays. 501c3 status will affect fee amounts.

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    7. Does Highland County use a grading or ratingsystem for its facilities?

    No.
    All food inspection reports are public record, and are available for
    public
    viewing at the health department.

    8. How do I make a complaint about arestaurant?

    Contact the health department via phone, email, or fax with the complaint and
    contact information.
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    9. How can I receive training in food safety?

    There are many different organizations that provide certified food safety
    training. Contact your local college and review reputable internet
    sourcesfor more information.

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    10. What is the most important thing I can dofor food safety?

    Wash your hands and store food properly.



    عدل سابقا من قبل دكتور احمد طه في الثلاثاء مايو 18, 2010 4:53 am عدل 2 مرات





    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    drmero
    مراقبة عام
    مراقبة عام

    انثى

    عدد المساهمات : 677
    تاريخ التسجيل : 01/03/2010

    GMT + 3 Hours رد: دليلك الى سلامة الاطعمة your guide too food safety

    مُساهمة من طرف drmero في الثلاثاء مايو 18, 2010 4:43 am

    متابعين معاك ياد\احمد

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة ديسمبر 09, 2016 5:57 am